Praktijken regio Emmen
Elles ten Hoor en Jolijn Sorgdrager
Oefentherapie Cesar en Kinderoefentherapie
Pluspraktijk

Klazienaveen, Emmen (Waanderveld) en Emmer-Compascuum
Bart Schopmeijer
Oefentherapie Cesar

Centrum, Emmen www.cesaremmen.nl
oefentherapie Cesar en fysiotherapie Geertje Moonen
Emmermeer, Emmen
Francis Lohues
Oefentherapie Mensendieck

Angelslo, Emmen
www.oefentherapieemmen.nl
Uw praktijk hier?

Praktijk voor oefentherapie Elles ten Hoor en Jolijn Sorgdrager
Oefentherapie Cesar en Kinderoefentherapie
Pluspraktijk

Oefentherapie Cesar
Kinderoefentherapie
PLUSpraktijkKlazienaveen: Rozemarijn 4
0591 Ė 512144
Emmen: Waanderveld
06 Ė 29232893
Emmer-Compascuum: Spoel 151 J
06 Ė 47205988
kinder-oefentherapie@hotmail.com


Algemene info:

Leuk dat u onze pagina bezoek! Welkom!
Wij zijn Elles en Jolijn, beiden afgestudeerd oefentherapeut Cesar. Omdat onze interesses liggen bij cliŽnten van alle leeftijden en de basisopleiding vooral bestaat uit het behandelen van volwassenen, hebben wij ons verder gespecialiseerd in het behandelen van kinderen middels de Post-HBO Kinderoefentherapie. Op deze manier zijn wij breed inzetbaar en kunnen wij u waarschijnlijk ook goed helpen! Met welke klachten kunt u bij ons terecht?: Met klachten of problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat, waaronder ook spanningsklachten en/of ademhalingsproblemen. Veel voorkomende klachten bij ons in de praktijk zijn spierspanningshoofdpijn, nek- en/of rugklachten. Kinderen komen vaak omdat ze moeite hebben met bijvoorbeeld gym, fietsen of schrijven. Daarnaast komen zij ook regelmatig wegens een slechte houding om klachten in de toekomst te voorkomen. Bent u benieuwd of wij ook iets voor u kunnen betekenen, twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op. U kunt ook zonder verwijzing bij ons terecht. Wij staan u graag te woord!

Wij hebben 3 praktijklocaties zodat we altijd bij u in de buurt zitten. De hoofdlocatie is gevestigd in Klazienaveen en daarnaast hebben wij 2 dependances. Eťn in Emmen (Waanderveld) en ťťn in Emmer Compascuum (MFC De Deele).Plus Praktijk:

Sinds 27 maart 2013 zijn wij officieel een Plus praktijk. Vanuit het bureau Health Care Auditing is er gekeken naar praktijkinrichting, patiŽntveiligheid, hygiŽne, kwaliteitsregistratie, samenwerking, de implementatie van VvOCM richtlijnen en de werkwijze waarop wij het methodisch handelen zichtbaar maken. Dit laatste is gedaan door middel van het bekijken van 15 willekeurig gekozen dossiers. Op dit moment zijn er veel veranderingen gaande bij Achmea op het gebied van de Plus. Wij hebben daarom nu t/m 2018 een Transitie Plus overeenkomst.

Verwijsindicaties:
Oefentherapie Cesar alle leeftijden:

 • Hoofdpijn en spanningsklachten
 • Arbeidsgerelateerde klachten
 • Rug- en bekkenklachten
 • Arm-, nek- en schouderklachten
 • Ademhalingsklachten
 • Heup-, knie- en voetklachten
 • Chronische aandoeningen
 • Andere klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat

Kinderoefentherapie 0-4 jaar:
 • Een voorkeurshouding en/of schedeldeformatie.
 • Traag of afwijkende grofmotorische ontwikkeling
 • Angstig in bewegen en/of weinig exploratiegedrag.
 • Een hoge of juist lage spierspanning. Hoge spierspanning gaat vaak gepaard met overstrekken.
 • Vaak vallen.
 • Onhandigheid.
 • Problemen in de ontwikkeling van de fijne motoriek.

Kinderoefentherapie 4 jaar en ouder:
 • Een trage of afwijkende motorische ontwikkeling op het gebied van evenwicht, grofmotorische vaardigheid, balvaardigheid, fijn motorische vaardigheid, oog/handcoŲrdinatie, schrijven, lichaamsschema, ruimtelijke oriŽntatie
 • Angstig in bewegen en/of weinig exploratiegedrag.
 • Vaak vallen
 • Onhandigheid
 • Problemen in de motorische ontwikkeling kunnen samengaan met cognitieve en/of gedragsmatige problemen (bijv: ADHD, ADD, ASS, hoogbegaafdheid, dyslexie, dyscalculie)
vlnr: Klazienaveen, Waanderveld en Emmer Compascuum

SlimKids Klazienaveen

Om de strijd tegen overgewicht aan te gaan hebben wij met een diŽtiste en een kinderpsycholoog uit de regio de krachten gebundeld en bieden we een multidisciplinair programma aan. De kinderen volgen een speciaal beweegprogramma van de kinderoefentherapeuten, waarbij ze tevens kennis maken met verschillende sporten. Plezier in bewegen (krijgen) staat voorop! Tijdens enkele beweeglessen komen de ouders samen met de diŽtiste en kinderpsycholoog. Hierbij wordt de kennis vergroot over voeding en wordt er ondersteuning geboden bij het aanpassen van de leefstijl. Daarnaast is er ruimte om voorbeelden uit de praktijk te bespreken. De kinderen komen gedurende 12 weken 2 keer per week bij elkaar voor een beweegles. Een verwijsbrief is hiervoor noodzakelijk. Aanmelden kan via onze praktijktelefoon of via slimkidsklazienaveen@gmail.com


Emmer-Compascuum Gezond

Wij nemen deel aan Emmer-Compascuum gezond. Samen met inwoners, winkeliers, andere professionals en betrokkenen van het dorp geven wij het thema Gezondheid vorm. Dit gebeurt middels activiteiten en bijeenkomsten voor jong en oud!


Gang van zaken

Aanmelding:
Wanneer u bent verwezen door de huisarts of een specialist uit het ziekenhuis, zult u een verwijsbrief hebben gekregen voor oefentherapie. Ook kunt u zich rechtstreeks aanmelden zonder verwijzing. Door middel van een screening beoordelen wij dan of u in aanmerking komt voor (kinder-/)oefentherapie. U kunt ons bellen of e-mailen om een afspraak te maken. Wij zullen u dan inschrijven. Hiervoor hebben we een aantal gegevens nodig: uw naam, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres, eventueel de naam van de arts die u verwezen heeft en de aandoening of klacht waarvoor u behandeling nodig heeft. Wanneer u 18 jaar of ouder bent, is het verstandig na te gaan of u aanvullend verzekerd bent en hoeveel behandelingen vergoed worden. Gewoonlijk kunnen wij de afspraak voor de eerste behandeling binnen een week maken. Na het maken van de afspraak sturen wij per mail een afspraakbevestiging met praktijkinformatie, routebeschrijving, tarievenlijst en een vragenlijst. Wanneer u geen mailadres heeft, sturen wij de informatie per post op. Onze klachtregeling krijgt u per mail (Waanderveld en Emmer Compascuum) of kunt u op de televisie in de wachtruimte bekijken (Klazienaveen). Ook kunt u hem opvragen via bovenstaand mailadres.


Openingstijden Klazienaveen:
Maandag van 8.30 tot 14.00 uur
Dinsdag van 17:00 tot 21.00 uur
Woensdag van 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag van 8.30 tot 12.00 uur
Vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur

Openingstijden Waanderveld (Emmen):
Woensdag van 12.30 tot 18.00 uur
Vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur

Openingstijden Emmer Compascuum:
Donderdag van 12.30 uur tot 18.00 uur

Telefoon:

Gewoonlijk is er alle dagen een therapeut aanwezig. Toch zijn wij op deze dagen niet altijd in staat de telefoon direct op te nemen. Mocht u het antwoordapparaat krijgen, wilt u dan uw naam en telefoonnummer inspreken? Dan wordt u zo spoedig mogelijk terug gebeld. Telefoonnummer zie bovenaan deze pagina.

Extra informatie:

Wij hebben ook een Facebook pagina "Oefentherapie Cesar en Kinderoefentherapie". Voeg ons toe en blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen!


Wij zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici onder de nummers 19905654494 en 49911478494

Menu
Home
Vergoeding & Verwijzing

u kunt ook zonder verwijzing naar de oefentherapeut.

Doelgroepen
Senioren
Kinderen
Zwangeren
Zangers & Musici
Sporters
Werknemers
Groepen