Praktijken regio Emmen
oefentherapie Cesar en fysiotherapie Geertje Moonen
Emmermeer, Emmen
Bertus Smit
Oefentherapie Cesar

Barger-Oosterveld en Businesspark Meerdijk, Emmen
Bart Schopmeijer
Oefentherapie Cesar

Centrum, Emmen www.cesaremmen.nl
Francis Lohues
Oefentherapie Mensendieck

Angelslo, Emmen
www.oefentherapieemmen.nl
Elles ten Hoor en Jolijn Sorgdrager
Oefentherapie Cesar en Kinderoefentherapie
Pluspraktijk

Klazienaveen, Emmen (Waanderveld) en Emmer-Compascuum
Uw praktijk hier?

Praktijk voor oefentherapie Bertus Smit
Oefentherapie Cesar

L. Smit

Willem Grolstraat 96
7826 EK Emmen
Telefoon 0591-620699
Fax 0591-620816
E-mail: bertus.smit@hetnet.nl

Sinds 1977 ben ik werkzaam als Oefentherapeut Cesar. Tot oktober 1989 heb ik als Oefentherapeut Cesar in het Scheperziekenhuis te Emmen gewerkt. Ik heb hier op alle afdelingen gewerkt. In 1984 en 1985 heb ik mij gespecialiseerd in de revalidatie van hartpatiënten. In oktober 1989 ben ik gestart met een eenmanspraktijk in Emmen (wijk Barger Oosterveld).In juni 1990 heb ik mijn diploma Manuele Therapie Marsman behaald. De M.T.M. is een specifieke onderzoek- en behandelingsmethode op het ongestoord functioneren van de wervelkolom. Om de M.T.M. te kunnen toepassen, moet men allereerst beschikken over een zeer uitgebreide kennis van de bij de actieve en passieve beweging ongestoord functionerende wervelkolom. Voorts is bekwaamheid vereist in het bepalen van het optimale en van het beperkte functioneren. Deze komen tot uiting in fenomenen die individueel bepaald worden door de natuurlijke bewegingspatronen van de wervelkolom, aangeduid met de term ‘voorkeursbewegingen’. De bewegingspatronen zijn gebaseerd op het driedimensionale bewegen. De wervelkolom, die men als één totaliteit moet zien, wordt in het onderzoek en therapie in drie functionele eenheden verdeeld:
a. de lendenwervelkolom in relatie met het bekken.
b. de borstwervelkolom met ribben en borstbeen.
c. de halswervelkolom in relatie met het hoofd.De diagnostiek stelt het type vast van de voorkeursbeweging in de genoemde regio’s van de wervelkolom. Daarbij wordt gebruik gemaakt van:
1. anamnese (voorgeschiedenis van een ziekte).
2. inspectie in rust en tijdens bewegen.
3. onderzoek van actieve en passieve beweging.
4. specifieke testen.
5. palpatie (betasten) – algemene palpatie en palpatie in relatie met de voorkeursbeweging van de wervelkolom.

Bij een klachtenpatroon is er sprake van een verminderde mobiliteit op een of meerdere niveaus van de wervelkolom, waardoor er daar een onbalans kan ontstaan in de houding.

De therapie bestaat nu in het opheffen van deze onbalans door middel van een uiterst subtiele en gerichte mobilisering, waardoor de patiënt weer komt tot een voor hem zo gunstig mogelijke houding en manier van bewegen.

Ik vind dan ook dat de Oefentherapie Cesar als paramedische behandelmethode uitstekend samen gaat met M.T.M. Met name omdat de oefentherapie gericht is op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde lichamelijke afwijking en/of ziekte. De patiënt moet zelf actief aan de therapie deelnemen en leren begrijpen en voelen hoe en waarom bewegingen het best op een bepaalde manier kunnen worden uitgevoerd. Want: een belangrijke voorwaarde voor een blijvend resultaat is inpassing van het geleerde in het dagelijkse leven.

Gevolgde cursussen:
- Zwangerschapseducatie
- Sportoefentherapie
- Therapeutisch tapen
- Oefentherapie bij hoofdpijn

Verder heb ik de afgelopen 3 jaren zitting gehad in de Commissie van Advies Oefentherapie van zorgverzekeraar Groene Land Achmea namens de collega’s uit regio 18 (Drenthe).

Werktijden:
Maandag tot en met donderdag van 8.00 – 17.15 uur.

Telefonische bereikbaarheid: Indien ik niet aanwezig ben, kunt u via het antwoordapparaat uw naam en telefoonnummer inspreken, zodat u wordt teruggebeld.

Op verwijzing van huisarts, specialist en bedrijfsarts is behandeling mogelijk. Gewoonlijk kan binnen een week na aanmelding de eerste afspraak gemaakt worden.

Eerste afspraak:
- Het meenemen van: de verwijsbrief, badlaken en de pas van de zorgverzekeraar. Tijdens de eerste afspraak wordt er geprobeerd een zo goed en uitgebreid mogelijk beeld van de klachten te krijgen en dit vervolgens aan u uit te leggen. Ook wordt er besproken wat er aan de problematiek te doen is en wat ik als therapeut daarin kan bieden.

Werkterrein:
Klachten van het houdings- en bewegingsapparaat, zowel acute als chronische klachten. Een groot aantal verwijzingen betreft lage rugklachten, nek/schouderklachten en hoofdpijnklachten.
Alle leeftijden.

Overig:
Het werk als oefentherapeut heb ik altijd met veel plezier gedaan en ik vind nog steeds uitdaging in mijn werk. Zelf volleybal ik en ben een groot sportliefhebber.Bereikbaarheid:
Vanaf de rondweg afslag Meerdijk/BVO Emmen richting Barger Oosterveld. Voor de supermarkt/Boogie Bar rechtsaf de Willem Grolstraat in. Tot aan het grasveld, daarna linksaf. Daarna is meteen aan de rechterkant de parkeerplaats. Vanaf Nieuw Dordrecht na de bocht bij Café Halfweg tegenover de ijsbaan linksaf de Willem Grolstraat in. Daarna na ongeveer 300 meter links is de parkeerplaats ter hoogte van het grasveld.

Menu
Home
Vergoeding & Verwijzing

u kunt ook zonder verwijzing naar de oefentherapeut.

Doelgroepen
Senioren
Kinderen
Zwangeren
Zangers & Musici
Sporters
Werknemers
Groepen