Praktijken regio Emmen
Francis Lohues
Oefentherapie Mensendieck

Angelslo, Emmen
www.oefentherapieemmen.nl
Bart Schopmeijer
Oefentherapie Cesar

Centrum, Emmen www.cesaremmen.nl
Balans & Motoriek (PLUS praktijk)
Klazienaveen, Emmen (Waanderveld) en Emmer-Compascuum
oefentherapie Cesar en fysiotherapie Geertje Moonen
Emmermeer, Emmen
Uw praktijk hier?

Praktijk voor oefentherapie oefentherapie Cesar en fysiotherapie Geertje Moonen

Geertje Moonen

Haagjesweg 162
7815 LP Emmen
Tel. 0591 643802
E-mail: cesarfysiomoonen@kpnmail.nl

Openingstijden:
maandag:08:00 - 17:30
dinsdag:08:00 - 17:30
woensdag:Gesloten
donderdag:08:00 - 17:30
vrijdag:08:00 - 17:00

Mijn praktijk is uniek vanwege de combinatie van oefentherapie Cesar en fysiotherapie. U kunt bij mij terecht voor klachten van het bewegingsapparaat: om deze klachten te voorkomen, te doen afnemen of op te heffen. De kleinschaligheid van de praktijk wordt door veel van de cliënten als een pluspunt ervaren. Ik stel de patiënt centraal, zie ieder mens als uniek en richt me dus ook op de klacht van deze individuele persoon. Een klacht is nooit identiek aan diezelfde klacht bij een ander mens.

U kunt bij mij terecht voor (o.a.):

 • optimaliseren van houding/beweging bij bijv. rug- en nekklachten, spanningsklachten, gewrichtsklachten, houdingsafwijkingen
 • oefentherapie aan huis als vervoer naar de praktijk te belastend is
 • oefentherapie na een operatie
 • (groeps)oefentherapie voor mensen met Parkinson(isme)
 • bekkeninstabiliteit
 • medical taping
 • schoudermobilisatie volgens de methode Stenvers
 • massage, fysiotherapie
 • ademtherapie
 • ontspanningstherapie

aanmelding
Met een verwijsbrief voor oefentherapie Cesar of fysiotherapie van huisarts, specialist of bedrijfsarts kunt u zich aanmelden. Bij voorkeur telefonisch. Er wordt naar uw BSN (burger servicenummer) gevraagd. Ook zonder verwijzing kunt u zich aanmelden.

Onderzoek
De eerste behandeling bestaat uit een anamnese (inventariseren van klacht en hulpvraag) en een lichamelijk onderzoek om vast te stellen wat uw klacht/probleem is. Ik stel een conclusie en bespreekt met u het behandelplan en -doel, hoe lang de therapie zal duren en het aantal keren per week dat u komt.

Behandeling
Een individuele behandeling duurt een half uur. De groepsbehandeling een uur. Onder begeleiding doet u oefeningen (bijv. om spieren te versterken, de beweeglijkheid te vergroten, de coördinatie of de conditie te verbeteren of de houding te corrigeren) en krijgt u adviezen mee voor het zelf thuis oefenen. Een groot deel van de oefentherapie is er op gericht om wat u leert met de oefeningen toe te passen in uw dagelijks bewegen: dit noemen we functionele training. Hierbij kunt u denken aan algemene dingen als staan, zitten, lopen, bukken e.d., maar het kan ook specifiek op een onderdeel gericht zijn zoals tillen, werkhouding, sportbewegingen of het maken van transfers (houdingsveranderingen: gaan staan, draaien in bed, in/uit bed komen e.d.) Groepsoefentherapie wordt in mijn praktijk alleen gegeven aan patiënten met Parkinson(isme) en vindt plaatst in de oefenzaal van een sportschool.

Registratie/kwaliteit
Voor de fysiotherapie:

 • BIG (register voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg)
 • Kwaliteitsregister Fysiotherapie
 • KNGF: Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (beroepsorganisatie)
Voor de oefentherapie:
 • VvOCM: Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (beroepsorganisatie)
 • KRP: Kwaliteitsregister Paramedici
Voor zowel de fysiotherapie als de oefentherapie:
 • ParkinsonNet (landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten)

Vergoeding/tarieven
Oefentherapie Cesar en fysiotherapie worden vergoed uit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekering. Heeft u een aandoening die voorkomt op de lijst van chronische aandoeningen volgens de Regeling Paramedische hulp, dan vindt vergoeding vanaf de 21e behandeling plaats uit de basisverzekering. Hiervoor kan uw eigen risico aangesproken worden. De praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. De volledige tarievenlijst kunt u opvragen bij de praktijk.


Geertje Moonen
(oefentherapeut Cesar, fysiotherapeut, praktijkhouder)

Tot 1983 heb ik in het Scheper Ziekenhuis gewerkt, daarna heb ik de opleiding fysiotherapie gevolgd en ben in 1989 met mijn eigen praktijk gestart. Ik ben in mijn element als ik beweging en houding analyseer: niet alleen van patiënten maar ook van mensen die ik voorbij zie lopen of fietsen of die bijvoorbeeld net als ik in de rij voor de kassa staan. Wat 'beweegt' mensen? En wat als dat bewegen niet goed meer of anders gebeurt. Vaak is pijn, een beperking of een aandoening de oorzaak. En door een ander gebruik van spieren ontstaan ook weer of nog meer klachten. Iets wat overigens onbewust gebeurt. Ik maak de patiënt bewust van dit houdings-/bewegingspatroon en begeleid hem of haar naar het optimaliseren van het juist weer (leren) inschakelen van spieren die een tijd op non-actief hebben gestaan en het ontspannen van spieren die ter compensatie veel te veel hebben moeten doen.

Ik ben werkzaam op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Mijn specialisaties: ziekte van Parkinson, schouderklachten, bekkeninstabiliteit en medical taping


Elly van Eykel-Pieroelie
Sinds 1 juni 2018 ben ik werkzaam als adminstratief medewerkster in de praktijk. Ik heb als secretaresse in diverse branches gewerkt. In de zorgsector is een nieuwe uitdaging voor mij.

Op maandagmiddag ben ik aanwezig.

Menu
Home
Vergoeding & Verwijzing

u kunt ook zonder verwijzing naar de oefentherapeut.

Doelgroepen
Senioren
Kinderen
Zwangeren
Zangers & Musici
Sporters
Werknemers
Groepen