Praktijken regio Emmen
Francis Lohues
Oefentherapie Mensendieck

Lohues
Bart Schopmeijer
Oefentherapie Cesar

Schopmeijer
Balans & Motoriek (PLUS praktijk)
ten Hoor
Uw praktijk hier?

Doelgroep: ZwangerenIn de ongeveer veertig weken dat u zwanger bent, ondergaat uw lichaam ingrijpende veranderingen. Uw houding en bewegingen veranderen, waardoor uw spieren en gewrichten anders belast worden.

Door al die veranderingen kan een zwangerschap gemakkelijk gepaard gaan met rug- en/of bekkenklachten. Het is daarom belangrijk om tijdens de zwangerschap bewust bezig te zijn met uw lichaamshouding en uw dagelijkse bewegingspatroon.

De oefentherapeut kan een belangrijke rol spelen in het leren kennen, voelen en begrijpen van uw lichaam. De therapeut begeleidt de aanstaande moeder door uit te leggen wat de gevolgen van de zwangerschap zijn voor het lichaam en de gewrichten. De therapeut geeft tips en adviezen en leert u oefeningen om te ontspannen en uw lichaam op een correcte manier te gebruiken.

Na de bevalling, als het lichaam zich herstelt en opnieuw moet aanpassen, kunnen de aanwijzingen en oefeningen een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen of bestrijden van klachten en het verbeteren van de lichamelijke conditie. Ook zal de oefentherapeut aandacht besteden aan het op de juiste wijze tillen en dragen van de baby.

Menu
Home
Vergoeding & Verwijzing

u kunt ook zonder verwijzing naar de oefentherapeut.

Doelgroepen
Senioren
Kinderen
Zwangeren
Zangers & Musici
Sporters
Werknemers
Groepen