Praktijken regio Emmen
Francis Lohues
Oefentherapie Mensendieck

Lohues
Bart Schopmeijer
Oefentherapie Cesar

Schopmeijer
Balans & Motoriek (PLUS praktijk)
ten Hoor
Uw praktijk hier?

Doelgroep: Zangers

Muziek maakt u met uw hele ziel en zaligheid –en met uw lichaam. Uw instrument is een verlengstuk van uw lijf; samen vormen ze een unieke eenheid en het een kan niet zonder het andere. Juist daarom is het belangrijk om uw lichaam met net zoveel liefde en aandacht te koesteren als uw instrument. Wanneer er fysieke problemen ontstaan als gevolg van een verkeerde houding bij het bespelen van je instrument, dan zal dat zijn weerklank vinden in de muziek. Als uw lichaam niet meer goed functioneert, dan zul u uw instrument niet meer zo goed kunnen bespelen als u graag zou willen.

In allerlei dagelijkse situaties –dus ook bij het musiceren- is het van belang dat u een correcte lichaamshouding aanneemt. Als uw houding niet goed is, kan dat op den duur leiden tot een reeks vervelende klachten; van pijnlijke spieren en gewrichten tot ademhalingsproblemen.

Een Oefentherapeut die zich heeft toegelegd op het behandelen van muzikanten, is de aangewezen persoon om u van uw klachten af te helpen, en, nog belangrijker, om ervoor te zorgen dat de klachten niet terugkeren. De Oefentherapeut gaat samen met u bekijken wat voor u de beste lichaamshouding is bij het bespelen van uw instrument. De therapeut zal u letterlijk een spiegel voorhouden en samen met u zoeken naar de houding die voor u het beste voelt en de meeste ontspanning biedt, zodat er letterlijk en figuurlijk weer muziek in zit.

Menu
Home
Vergoeding & Verwijzing

u kunt ook zonder verwijzing naar de oefentherapeut.

Doelgroepen
Senioren
Kinderen
Zwangeren
Zangers & Musici
Sporters
Werknemers
Groepen