Praktijken regio Emmen
Francis Lohues
Oefentherapie Mensendieck

Lohues
Bart Schopmeijer
Oefentherapie Cesar

Schopmeijer
Balans & Motoriek (PLUS praktijk)
ten Hoor
Uw praktijk hier?

Doelgroep: Senioren

‘Ouderdom komt met gebreken’, luidt het spreekwoord. Niet alle senioren zullen het daarmee eens zijn, maar het is een feit dat we steeds ouder en ouder worden. Voor de meeste mensen dat een zegen. Maar met het stijgen der jaren is het onvermijdelijk dat bewegen moeizamer gaat en steeds meer klachten de kop op gaan steken.

Gewone dagelijkse bezigheden en bewegingen gaan op een gegeven moment niet meer zo soepel als vroeger. De spieren worden strammer en de gewrichten minder soepel.

Door middel van gerichte oefeningen en groepslessen kan de Oefentherapeut ouderen trainen en adviseren hoe ze het beste kunnen bewegen om zo mobiel mogelijk te blijven. De therapeut besteed veel aandacht aan de dagelijkse bewegingen, zoals traplopen, bukken, zitten gaan en opstaan. Bewegingen die voor de senioren niet altijd zo vanzelfsprekend zijn als het lijkt. De Oefentherapeut zal ook aandacht besteden aan een groot probleem bij ouderen: vallen. Eén op de drie mensen boven de 65 jaar valt minstens eenmaal per jaar, met soms ernstige gevolgen. Door middel van een speciaal trainingsprogramma en valpreventie-oefeningen wordt ouderen geleerd hoe ze kunnen voorkomen dat ze onverhoeds vallen en, mocht het dan toch gebeuren, hoe ze het beste kunnen vallen –‘valtraining’- om kwetsuren te voorkomen.

Verder behandelt de Oefentherapeut typische ouderdomskwalen, zoals spier- en gewrichtsproblemen en andere specifieke aandoeningen als artrose en reuma. Het motto bij de behandeling van senioren is: ‘Zelf doen, zelf zien, zelf doorvoelen, zelf oordelen’.

Menu
Home
Vergoeding & Verwijzing

u kunt ook zonder verwijzing naar de oefentherapeut.

Doelgroepen
Senioren
Kinderen
Zwangeren
Zangers & Musici
Sporters
Werknemers
Groepen