Praktijken regio Emmen
Francis Lohues
Oefentherapie Mensendieck

Lohues
Bart Schopmeijer
Oefentherapie Cesar

Schopmeijer
Balans & Motoriek (PLUS praktijk)
ten Hoor
Uw praktijk hier?

Doelgroep: KinderenLeren is spelen en spelen is leren. Kinderen hebben hun eigen manier om vaardigheden aan te leren. Spelenderwijs ontwikkelen ze hun zintuigen en motorische vaardigheden. Zo leren ze hun lichaam en hun omgeving kennen. Dit proces wordt ook wel de ‘sensomotorische ontwikkeling’ genoemd.

Als die ontwikkeling verstoord wordt kan dat leiden tot gedragsproblemen. Het kind kan angstig of onzeker worden, of juist opstandig en roekeloos. Dat kan doorwerken in de schoolprestaties en uiteindelijk kan het kind last krijgen van faalangst. Om een beeld van de problematiek te krijgen zal de Oefentherapeut als eerste het kind observeren en onderzoeken. Aan de hand van die bevindingen wordt een behandelplan opgesteld, dat met de ouders wordt besproken.

Als een behandeling noodzakelijk blijkt, dan gaat de Oefentherapeut eerst aan de slag met de basismotoriek; bewegen wordt als het ware van de grond af opnieuw aangeleerd. De therapie bestaat hoofdzakelijk uit spelelementen, waarbij de motorische ontwikkeling op speelse wijze gestimuleerd wordt. Het resultaat is dat het kind het zelfvertrouwen zal herwinnen en weer kind met de andere kinderen durft te zijn.

Menu
Home
Vergoeding & Verwijzing

u kunt ook zonder verwijzing naar de oefentherapeut.

Doelgroepen
Senioren
Kinderen
Zwangeren
Zangers & Musici
Sporters
Werknemers
Groepen